Baníkovské ženy v poháru proti Slavii

24.03.2011 15:30

V Praze bylo rozlosováno čtvrtfinále poháru KFŽ. Baníkovské hráčky narazí 20. dubna na Slavii, což si nepřály.

„Ani jeden tým pražských S jsme nechtěli, takže nejsme nadšení. Bohužel se tak stalo a neuděláme s tím vůbec nic. Ještě ke všemu hrajeme v Praze a to nebude vůbec lehké,“ uvědomuje si sekretář žen Roman Šobor.

Systém poháru je neúprosný, protože se hraje jen na jeden vítězný zápas a i tento fakt snižuje šance baníkovského družstva na postup. „Samozřejmě je dobré, že nastoupíme proti kvalitnímu soupeři, na druhou stranu jsme chtěli v poháru dojít daleko. Bude nás tedy čekat tzv. anglický týden, protože pohárové utkání v Praze odehrajeme ve středu. V neděli před tímto zápasem se představíme na půdě Brna, takže cestování si užijeme dost,“ dodal Šobor.

Optimismem nehýřil po rozlosování ani trenér Martin Krzikala. „Opravdu to není příjemné. Kdybychom aspoň hráli doma, tak by to bylo určitě příznivější. Ale říká se, že se stejným soupeřem se dvakrát nevyhrává nebo neprohrává. Snad to bude také náš případ a jeden z těchto dvou duelů zvládneme,“ narážel trenér baníkovských děvčat na fakt, že už o tomto víkendu se jeho svěřenkyně utkají se Slavií v rámci 11. kola I. ligy žen.

Čtvrtfinálové dvojice (20. dubna):

 SK Slavia Praha – FC Baník Ostrava
1. FC Slovácko – FC Hradec Králové
FC Zbrojovka Brno – FC Viktoria Plzeň
SK DFO Pardubice – AC Sparta Praha