Cílem je postup, přiznává Milan Chalupa

25.03.2011 14:13

 

Cílem je postup, přiznává Milan ChalupaV neděli startuje juniorskému týmu Baníku (U 21) jarní část soutěže. Příprava se podle asistenta Milana Chalupy vydařila.

S týmem máte za sebou zimní přípravu. Jak ji hodnotíte?
Hlavně byla hodně dlouhá. Trvala skoro tři měsíce a v jejím rámci jsme odehráli spoustu přípravných zápasů. Zápasy nám potvrdily vzestupnou úroveň. Například na začátku přípravy jsme prohráli docela jednoznačně 1:3 a před necelým týdnem jsme stejného soupeře porazili 4:1. Rozdíl byl opravdu značný. Je dobře, že se kluci zvedají a doufám, že to bude gradovat v mistrovských zápasech.

Po fyzické stránce jste také spokojení?
Určitě. Nějaké problémy třeba před koncem zápasu nebo něco podobného, to vůbec ne. Kluci opravdu šlapali a z posledních přípravných zápasů bylo vidět, že ty výkony gradují.

Dá se říct, který soupeř vás nejvíce prověřil?

Nechci říkat, který zápas byl těžší. Ale obecně jsme sehráli velice kvalitní utkání. Hráče jsme hodně točili, takže to tak nelze říct. Každopádně výkony nám ukázaly, že jdeme správnou cestou.

Máte už tzv. osu týmu, která by měla nastupovat pravidelně v divizních zápasech?
Osu máme. V týmu jsou hráči, kteří jsou pro náš způsob hry klíčoví, ale jmenovat je z logických důvodů nebudu. Všechno však musíme skloubit s představami Karola Marka, protože někteří kluci z A týmu určitě budou chodit za nás hrát.

Jak se vám spolupracuje s trenérem Markem?
S Karolem je velmi dobrá spolupráce. Vycházíme si vzájemně vstříc. Navíc áčko má široký kádr, takže je to všechno dobré.

Můžete prozradit, kteří hráči z A týmu se zúčastní nedělního divizního zápasu proti Šumperku?
Tím, že je reprezentační přestávka, tak s námi už kluci trénovali. Konkrétní však nebudu, abychom neinformovali soupeře. „A“ tým má totiž kondiční blok a nebylo by dobré, kdyby kluci týden v kuse nabírali fyzičku a až v průběhu by se k nám přidali po takové zátěži. Dohodli jsme se tedy, že se budou v tomto období připravovat s námi.

Máte nějaké zprávy ze Šumperka nebo jste od sledování tohoto soupeře upustili?
Po zkušenostech, které máme s Pavlem Malurou jsme od toho dali ruce pryč. Určitě se nebudeme chtít přizpůsobit hře soupeře, ale naopak hrát si to svoje a donutit soupeře hrát podle našich not.

Jiný cíl než postup asi tedy nepřipadá v úvahu?
Je to přesně tak. Vůbec si nepřipouštíme, že by to mělo být jinak. Máme tak kvalitní kádr, že to zvládnout prostě musíme. Věříme, že hráči na sobě budou dál pracovat, aby se z juniorky časem posunuli výš. V neposlední řadě také chceme, aby se lidem naše hra líbila a rádi naše zápasy ve Vřesině v neděli navštěvovali.

Utkání ve Vřesině začne v neděli v 10:15 hod. Vstupné činí 20 Kč, majitelé permanentních vstupenek mají vstup volný.

Výsledky přípravných utkání Baníku U 21:
Bogdanovice 5:0, Hlučín 1:2, Karviná 2:7, FM 1:3, Žilina U 21 1:0, Živjec 11:1, Rybnik 2:1, Raciborz 12:2, Sokolov 0:2, HFK Olomouc 3:3, Uničov 2:3, Olomouc U 21 0:1, Žilina U 21 3:1, Kroměřiž 2:0, Rybnik 2:2, FM 4:1, Zábřeh na Moravě 1:2.